TEST: Renault Talisman utfordrer selveste VW Passat

Vi har vært blant de aller første som har fått kjøre den nye storbilen fra Renault - og det på vinterføre.

I FINT DRIV: Det gjelder både bilmerket Renault, som har gode tider i markedet for tiden, og kjøreegenskapene til denne Talisman Sport Tourer som takket være aktiv firehjulsstyring er overraskende kvikk rundt svingene. Foto: DAVID K ANDERSEN
I FINT DRIV: Det gjelder både bilmerket Renault, som har gode tider i markedet for tiden, og kjøreegenskapene til denne Talisman Sport Tourer som takket være aktiv firehjulsstyring er overraskende kvikk rundt svingene. Foto: DAVID K ANDERSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen er ikke på markedet ennå, men vi har vært tidlig ute med å stifte bekjentskap med stasjonsvogn-versjonen av en av de mest spennende nye storbilene som er kommet på markedet på lang tid.

Vi snakker om Renault Talisman, som vi fikk prøvekjøre sedan-versjonen av for få måneder siden.

Det snodige navnet Talisman har, i motsetning til forgjengerns navn, Laguna, en mening. Det betyr nemlig «lykkebærer» og er en slags amulett som i tillegg til å beskytte den som bærer den, bringer lykke med seg.

Det er lett å skjønne hvorfor Renault har valgt et slikt navn - Forgjengeren Laguna bragte nemlig ikke mye lykke til merket.

Ikke første gang

Derfor har de hentet opp et navn fra Renault-historien - Talisman var nemlig en futuristisk konseptbil, designet av Patrick le Quément (ja, mannen bak Ford Sierra fra 1982), som ble vist i Frankfurt allerede i 2001.

Ser rett og slett flott ut

Dinsides utsendte hadde ikke udelte gode minner fra Renaults tidligere design i bakhodet, men denne bilen scorer ifølge oss svært høyt i så måte.

Designsjefen i dag heter Laurens van den Acker. Han innførte et markant designspråk hos Mazda, som er blitt et av merkets sterkeste bærebjelker. Og han er åpenbart en svært viktig person for utviklingen i Renault-konsernet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer