TEST: Rimelig folke-SUV fra Jeep

Jeep har i løpet av kort tid fordoblet sin modellpallett. Sist ut er folke-SUVen Patriot, som starter på hyggelige 340.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden Jeep var et lite merke, som kun hadde tre modeller på programmet; Wrangler, Cherokee (som heter Liberty i USA) og Grand Cherokee. Men i mars 2006 kom kjempen Commander, som er tilgjengelig både som person- og varebil. I mars 2007 var tiden kommet for folke-SUVen Compass og i sommer kom dagens testkandidat; Patriot.

Like under huden

Compass og Patriot har helt ulik design og fremstår dermed som to ulike bilmodeller. Mens Compass preges av avrundede linjer, fremstår Patriot som firkantet og boksaktig og trekker dermed tankene mot den klassiske Jeep-looken.

Utvendig design er imidlertid det eneste som skiller de to folke-SUVene. Under skallet er de nemlig identiske. Compass og Patriot deler ikke bare hjuloppheng, motor, girkasse, firehjulsdrift og utstyr - selv interiørene er identiske.

5.000 kroner prisforskjell

Også prisene er svært like - Patriot koster kun 5.000 kroner mer enn Compass. Årsaken til at det er en prisforskjell i det hele tatt, er at Patriot veier 30 kilo mer enn Compass og at den økte vekten - i kombinasjon med større luftmotstand - sørger for at Patriot slipper ut 3 gram mer CO2 per kilometer. Som trofaste DinSide-lesere vil vite, er egenvekt og CO2-utslipp blant faktorene som påvirker den norske engangsavgiften.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer