TEST: Rimelig stasjonsvogn med turbo og automat

For 274.000 kroner får du en godt utstyrt, sprek og romslig stasjonsvogn med automatgir.

TEST: Rimelig stasjonsvogn med turbo og automat
Publisert
Sist oppdatert

Octavia er ingen ny bil lenger og gikk derfor gjennom en midtlivsoppdatering sent i 2008. Frem til denne var Octavia dessverre ikke tilgodesett med alle de beste motorene til Volkswagen-konsernet som har gjennomgått en veldig utvikling på motorfronten de siste 3-4 årene. Nå er motorutvalget langt bedre og vi har tatt en titt på en av de aller mest spennende kraftkildene.

Vi har kjørt 1.4 TSI, en liten bensindrevet turbomotor med 122 hestekrefter og 200 newtonmeter. I tillegg var vår testbil utstyrt med dobbelkløtsjkassen DSG med syv ulike gir. Denne motoren og girkassen er ny i Octavia.

Sterk

Dataene på denne motoren virker litt pinglete med en gang, men de aller fleste vil oppleve dette som en sprek og sterk motor. Takket være turboladningen er dreiemomentet på 200 newtonmeter tilgjengelig hele veien mellom 1.500 og 4.000 omdreininger, hvilket i praksis vil si at denne motoren er sterkere enn de fleste sugemotorer på 2,0 liter på normale turtall.

Maks effekt er 122 hestekrefter ved 5.000 omdreininger. Alt i alt er dette nok til at Octavia stasjonsvogn med DSG-kassen gjør 0-100 på 9,8 sekunder. Det er et godt tall, men i praksis føles bilen enda litt sprekere, takket være det fyldige dreiemomentet og en kjapp gassrespons.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer