Test: Rimelig storselger fra Volvo

Volvo V50 er langt fra noen ny bil, men likevel gjør den det skarpt på salgslistene. Vi har testet miljøutgaven Drive med et CO2-utslipp på bare 104 gram.

Volvo V50 Drive er en trivelig og forholdsvis rimelig bil, men mangler noen virkelige fortrinn Foto: Cato Steinsvåg
Volvo V50 Drive er en trivelig og forholdsvis rimelig bil, men mangler noen virkelige fortrinn Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo gjør det meget godt i Norge om dagen og var Norges tredje mest solgte bilmerke ved utgangen av april. Det skyldes hovedsakelig stasjonsvognene V50 og V70. V70 testet vi for kort tid tilbake. Nå skal det dreie seg om V50 som innehar en sjetteplass på registreringsstatistikken etter årets fire første måneder.

Til tross for at V50 har rukket å bli seks år gammel og at en erstatter ikke er langt unna, er den fortsatt populær hos norske bilkjøpere. Mye skyldes naturligvis miljømodellen Drive som nok lokker vel så kraftig med en gunstig prislapp som lave CO2-utslipp.

Les mer om nye Volvo S60 her.

CO2-vinner

V50 1.6D Drive begynner på 269.000 kroner, noe som er rimeligere enn de fleste er vant å tenke at en stasjonsvogn fra Volvo koster. 104 gram CO2 gir merkbare avgiftsfordeler og samtidig er ikke effekten på 109 hestekrefter høyere enn at V50 Drive slipper relativt sett billig gjennom avgiftssystemet.

Volvo har brukt en del klassiske sparetriks på V50 Drive som start-stopp-automatikk, lettrullende dekk, et senket sportsunderstell, tett grill, høy girutveksling og spesialdesignede tette felger. Og 104 gram CO2 er definitivt et godt tall blant de kompakte stasjonsvognene. Faktisk er det ingen som slår Volvo i denne klassen på nettopp dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer