TEST: Rover Streetwise

Rover Streetwise er barsk av utseende og skal appellere til unge og urbane mennesker. Men hva er det egentlig som befinner seg under plast-skallet?

Publisert
Sist oppdatert

Jo, Rover Streetwise er basert på veteranen Rover 25, som overtok for Rover 200 i 1999. Det betyr at bilen, som ikke i 1999 var spesielt moderne, har rukket å bli fem år gammel. Dermed er ikke utgangspunktet det beste.

Høyere og barskere

Hva har så den britiske bilprodusenten gjort for å skape gull av Rover 25? Jo, de har hevet bilen noen centimeter, montert 16-toms aluminiumsfelger og satt på noe som sannsynligvis er verdens korteste takskinner. Deretter har de dekket både front og hekk med enorme støtfangere i matt, svart plast. Samme materiale er brukt i kraftige dørlister og markerte skjermutbyggere.

De tøffe frontlyktene fra Rover 25 (og 75) er beholdt, men omkranses nå av svart plast i stedet for lakkerte flater. Også de store baklyktene er de samme. Men i nedre del av den dominerende støtfangeren finner vi en sølvfarvet beskyttelsesplate som trekker tankene mot høye firehjulstrekkere.

Tøft ytre

Vi synes Rover har lyktes godt med de visuelle grepene. Rover Streetwise er tøff å se på og skiller seg fra mengden. Bilens store problem er at den overhodet ikke lever opp til det barske utseendet, noe du kan lese mer om i de følgende kapitlene. Først kikker vi nærmere på motor og kjøreegenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer