TEST: Saab 9-3 Aero

Saab 9-3 Viggen var rå, for rå og ikke minst overmotorisert. Derfor heter ikke toppmodellen i 9-3 serien lenger Viggen, men Aero.

Publisert

Saab 9-3 Viggen krasjlandet. Skikkelig. Og det er egentlig ikke rart, for med en turbomotor med 230 hester og et dreiemoment på 350 Nm ble svakhetene ved understellet på 9-3 blottlagt så tydelig at man nesten fikk medfølelse. Bilen var rett og slett mislykket.

Og svært få var villige til å kvitte seg med over 500.000 hardt beskattede kroner for å få en Saab 9-3 Viggen. Vi forstår dem godt.

Ublid skjebne

Men trass i 9-3 Viggen sin ublide skjebne, prøver Saab seg igjen - og denne gangen er navnet Aero. Men utseendet er det samme som det var på Viggen. Derfor har Aero den samme åpningen under støtfangeren for å gi motoren tilstrekkelig med luft, den har de samme sideskjørtene og den samme hekkspoileren. På avstand vil kun ekspertene se at felgene på Aero er forskjellige fra de man fant på Viggen.

Viggen ha landet, Aero overtatt

Også er det interiøret da. For likhetene med Viggen fortsetter bak dørene - heldigvis. For trass i at Saab hadde vært alt annet enn heldige med egenskapene til Viggen, hadde de så absolutt lykkes med interiøret, og spesielt setene. For sportssetene ga nydelig langturskomfort, og fantastisk støtte - og på kjent Saab-manér var instrumentene lettleste og alt av betjeningsorganer plassert slik at de lett kunne nåes. Å si at Viggen, og dermed også Aero, var et ortopedisk kunststykke var slett ikke å ta munnen for full.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer