Test: Skibsplast 555 HT – Pen og intelligent

555 HT fra Skibsplast er en av årets mest spennende nyheter fra våre hjemlige båtverft. DinSide har derfor testet prototypen fra båtprodusenten på Evje. Noen dager langs Sørlandskysten viste oss hva båten er god for.

Før årets lansering av 555 HT, kunne Skibsplast bare skilte med en eneste båt i Hardtop-klassen, nemlig den vesle 490 HT. Ikke for det, 490 HT er en god båt, men tiden var vel inne for å introdusere noe større, og ikke minst mer moderne.

Det er nettopp dette årets nyhet tar sikte på: Lage en stor og rommelig Hardtop, som også appellerer til de yngre kjøperne. Rune Skibsrud, sønnen til høvding Roald, fikk derfor frie hender til å utforme den øverste delen av båten.

Big is beautiful

Onde journalisttunger (med hentesveis og konservativt sinnelag?) har stilt spørsmålstegn ved båtens utseende. Personlig synes jeg de runde formene er svært vellykkede, noe flere unge mennesker jeg har snakket med gir sitt nikkende samtykke til. Allikevel er og forblir design en smakssak.

Størrelsen er imidlertid et mindre kontroversielt tema. 555 HT er med sine 18 fot en relativt stor Hardtop. Inntrykket av båtens romslighet blir ytterlig forsterket av de gode løsningene. Les forøvrig mer om dette 10512">her.

Tidsriktig

555 HT fremstår som en solid flerbruksbåt, noe blant annet en treårs garanti både på skrog og motor understreker. Konseptet til båten viderefører også de mange fordelene med en Hardtop, samtidig som båten tar opp konkurransen med de mer tidsriktige daycruiserne og skjærgårdsjeepene. Ved å fokusere på både funksjonelle løsninger, så vel som det estetiske appellerer Skibsplast til mange forskjellige målgrupper. Vårt inntrykk er at de langt på vei har lyktes…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer