TEST: Skoda Octavia 1.9 TDI 4x4

Er du på jakt etter firmabil i 300.000-kroners-klassen? Skoda Octavia 1.9 TDI 4x4 Business er et interessant alternativ.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Skoda Octavia 1.9 TDI 4x4


Skoda Octavia kom i 1996 og var den første Skoda-modellen som ble lansert etter at Volkswagen-konsernet overtok den tradisjonsrike tsjekkiske bilprodusenten. Bilen, som ble bygd over samme plattform som Volkswagen Golf, var det første trinnet i en strategi som skulle løfte Skoda-navnet opp fra den posisjonen det hadde sunket ned til etter krigen.

Octavia ble positivt mottatt både av journalister og publikum forøvrig og er nå et kjent syn også på norske veger. Skoda Octavia ble i fjor Norges 16. mest solgte bil og ligger i år an til en 23. plass.


Stor andel av nybilsalget

Firmabil-ordningen har vært revidert flere ganger de siste årene og er ikke lenger det gunstige frynsegodet det en gang var. Likevel utgjør firmabiler fortsatt omkring 40 prosent av nybilsalget. Dette er årsaken til at nesten alle de norske bilimportørene syr sammen såkalte business-modeller, som tilpasses de ulike firmabilklassene. Stasjonsvognutgaven av Skoda Octavia 1.9 TDI 4x4 Business er nettopp en slik modell og er priset til 299.900 kroner.

451 centimeter

TEST: Skoda Octavia 1.9 TDI 4x4


Med tanke på bilens størrelse og det høye utstyrsnivået, er dette en relativt gunstig pris. Til tross for at bilen er basert på samme plattform som Golf, er stasjonsvognutgaven av Octavia 451 centimeter lang. Det betyr at den er nesten like lang som stasjonsvognutgavene av Audi A4 Avant (454 cm) og Mercedes-Benz C-klasse (453 cm).

Mange godsaker

Octavia 1.9 TDI 4x4 Business er som navnet tilsier utrustet med firehjulsdrift, noe som på ingen måte er en ulempe her oppe på berget. I tillegg er bilen satt opp med utstyr som elektronisk klimaanlegg, fartsholder, integrert stereoanlegg, elektriske vindusheiser rund baut, kjørecomputer og midtarmlene. 15-tommers lettmetallfelger følger også med på kjøpet, i likhet med vinterhjul og metallic lakk.

Det er ingen tvil om at dette er mye bil for pengene, både for privatpersoner og firmabilkunder. Men hva med motor og kjøreegenskaper? Les mer her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer