TEST: Skoda Roomster

Et kompakt ytre men mye plass til passasjerer og bagasje, det er hovedkarakteristikken til en egen klasse personbiler, som hittil hadde en tendens til å minne om konverterte varebiler. Roomster med sitt egenartede konsept og design bringer et friskt pust inn i kategorien. Hva bringer den mer? Vi har testet - med den sterkeste motoren.

Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ti måneder siden den internasjonale lanseringen av Skoda Roomster, den fjerde modellen i Skodas program etter Octavia, Fabia og Superb. Roomster er en liten stasjonsvogn med original design som ønsker å fremstå som et mer moderne alternativ til biler som Citroën Berlingo, Renault Kangoo, Opel Combo eller VW Caddy - i personbilutgaver. Den bilen den minner mest om er kanskje den mindre - men svært praktiske - Toyota Yaris Verso, som nå ikke produseres lengre.

Liten foran, stor bak

Som sistnevnte har også Roomster et aspekt av å være fordelen av en bil som er skjøtt sammen med bakdelen av en annen. I motsetning til Yaris Verso fremstår imidlertid Roomster som overraskende harmonisk med helhetlig gjennomtenkt design til tross for den funksjonelt betingede opposisjonen mellom for og akter. Den voluminøse bakenden med store glassflater glir elegant over i den fremad- og kjøre-orienterte fremre del med sitt vennlige, men bestemte uttrykk. Den ser ut som det den er: En kompakt personbil med uvanlige lasteegenskaper og ikke bare en varebilaktig personbil eller en personbilvariant av en varebil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer