TEST: Skoda Superb 1.9 TDI 100 hk

For ganske nøyaktig ett år siden testet vi Skoda Superb Elegance med 130-hesters dieselmotor - og lot oss imponere. Denne gangen har vi testet økonomiutgaven, som kan bli din for 300.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Omlag en tredel av det norske nybilsalget går til firmabilkunder, noe som betyr at firmabilmarkedet er svært viktig for de norske bilimportørene. Fordi firmabileiere skattlegges i forhold til firmabilens innkjøpspris, har importørene sørget for å skreddersy egne business-modeller tilpasset de ulike skatteklassene. Dette er årsaken til at det finnes en rekke bilmodeller som "tilfeldigvis" koster 199.900 kroner, 249.900 kroner og 299.900 kroner. Av skattemessige årsaker inngår vanligvis både radio, metallic lakk og vinterhjul i disse prisene.

Radio, klima og ESP

Som alle andre tilbyr også den norske Skoda-importøren egne business-varianter av sine modeller, inkludert Skoda Superb. Skoda Superb 1.9 TDI 100 hk Classic Business (puhh, langt navn) er nettopp en slik bil. Prisen, 299.900 kroner, inkluderer blant annet radio/CD-spiller med åtte høyttalere, elektronisk klimaanlegg, elektronisk stabilitetsprogram (ESP) med antispinn, kjørecomputer, elektriske vindusheiser rund baut, seks kollisjonsputer samt metallic lakk og vinterhjul.

Ikke stasjonsvogn-utgave

Den som har lest våre tidligere Superb-tester vet at denne tsjekkisk-tyske bilen kjennetegnes ved sine enorme bakseteplass og medfølgende storbilopplevelse. Dessverre finnes Superb kun i sedan-versjon, noe som sannsynligvis skyldes Volkswagen-konsernets redsel for at en stasjonsvognutgave ville ha stjålet kunder fra Audi A6 og Volkswagen Passat. Hadde det vært opp til Skoda selv, er vi sikre på at en stasjonsvognutgave hadde vært på markedet for lenge siden. Det ville i tilfelle ha vært en bil som hadde passet svært godt i Norge, der befolkningen har en forkjærlighet for nettopp stasjonsvogner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer