TEST: Skoda Superb stasjonsvogn

Klassens gigant - uten tvil. Men Skoda Superb byr på mye mer enn god plass.

SKARPSYNT: Etter vår mening er Skoda Superb av nyeste generasjon den første som lever opp til sitt noe pretensiøse modellnavn. Nå stemmer mye mer enn før, proporsjoner, utstyrsnivå, seter, motorer...  Dermed har Skoda fra i sommer en svært konkurransedyktig storbil å tilby et kresent norsk publikum. Spennende er den derimot ikke. Men det er heller ikke meningen... Foto: KNUT MOBERG
SKARPSYNT: Etter vår mening er Skoda Superb av nyeste generasjon den første som lever opp til sitt noe pretensiøse modellnavn. Nå stemmer mye mer enn før, proporsjoner, utstyrsnivå, seter, motorer... Dermed har Skoda fra i sommer en svært konkurransedyktig storbil å tilby et kresent norsk publikum. Spennende er den derimot ikke. Men det er heller ikke meningen... Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har omsider fått satt på prøve også stasjonsvogn-utgaven av Skoda Superb, to måneder etter at vi kjørte kombien. Med priser fra 309.000 til 677.000 kroner, finnes det noe for de flestes smak på Superb-menyen.

Svær bil

Superb er nå hele 486 centimeter lang. Likevel er vekten redusert opptil 75 kilo i forhold til forgjengeren. Inntrykket av en stor bil forsterkes av den lange akselavstanden på 284 centimeter. Med reduserte overheng er bilen også klart mer velproporsjonert enn tidligere sett fra siden.

Det er imidlertid bredden - nå 186,4 centimeter - som har økt mest i forhold til forrige generasjon og som definitivt gir bilen komplette storbil-dimensjoner. Samtidig gir dette bilen den innvendige bredden forgjengeren manglet og som ga den begrensninger for eksempel om man hadde behov for å sette inn tre barneseter. Det skal nykommeren takle fint.

Romsligheten er med andre ord bedre enn noen gang.

Og den slår klart klassereferansen, Volkswagen Passat, på dimensjoner...

Den utmerkede bakseteplassen har altså økt bredde - med nesten fire centimeter, men den allerede formidable benplassen er uendret. De ytre plassene har Isofix-feste til barneseter, men ønsker man å plassere tre barneseter der bak, er det vanlige seter som gjelder på alle tre plassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer