TEST: Smart Forfour 1.3

Smart har til nå vært et merke for spesielt interesserte, med offisiell importør og en fin småbil som Forfour bør det endre seg.

Publisert
Sist oppdatert

Toseteren som kan parkeres på tvers, og som var en favoritt blant eiendomsmeglere, har til nå kun dukket opp gjennom parallellimport. Nå har Mercedes-Benz-importøren Bertel o. Steen AS innlemmet Smart-agenturet i sine rekker, og i første omgang er det snakk om et begrenset antall forhandlere i de større byene.

Forutinntatt

Før vår første ordentlige test av Smart Forfour tenkte vi på bilen som en annerledes bil full av morsomme løsninger. Det er den ikke, den er overraskende tradisjonell. Vi hadde ventet å finne fikse løsninger for billetten fra parkeringsautomaten, vugge til mobiltelefonen, brusholdere som fungerte, kanskje en liten søppelkasse og i alle fall smarte seteløsninger.

Vi fant ikke noe av dette, men den store skuffelsen uteble. Det er enkelt å trives i Smart, for eksempel kjører den godt. Og det er noen fine løsninger om bord, særlig liker vi måten dashbordet er ryddet for knapper på. De tre vribryterne for temperatur, viftehastighet og luftstrøm fungerer også som trykknapper for klimaanlegg, varmetråder i bakruten og luftsirkulasjon. Og høydejusteringen av kjørelysene har fått plass lett tilgjengelig på selve lyshendelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer