TEST: Smart Fortwo

Er du motebevisst, barnløs og urban? Da bør du lese dagens test av Smart Fortwo, som er et annerledes alternativ til de tradisjonelle småbilene.

Publisert
Sist oppdatert

Smart Fortwo er en annerledes bil på mange måter. For det første er bilen uvanlig liten. Fortwo er bare 250 centimeter lang, noe som betyr at den er en drøy meter kortere enn en tradisjonell småbil. Den beskjedne størrelsen innebærer at det kun er plass til to seter, noe som betyr at bilen kun egner seg for single eller par uten barn.

Men den moderate størrelsen har selvsagt også positive sider. Blant annet kan Fortwo-eiere lukeparkere på usedvanlig trange parkeringsplasser, om nødvendig på tvers. Smart Fortwo skiller seg også fra mengden ved sin bakhjulsdrift og tresylindrede motor. Det som er enda mer uvanlig, er at den lille motoren faktisk er hekkmontert.

Kom i 1998

Smart, som i dag eies av Daimler-Chrysler-konsernet, introduserte sin første bil, City Coupé, så tidlig som i 1998. I 2000 kom kabriolet-versjonen og i 2002 fikk Coupé en ansiktsløfting. I 2003 kom andre generasjon og i januar i år byttet de to bilene navn til Fortwo. Navnebyttet hadde sammenheng med at Smart arbeidet med en ny modell, Forfour. Den mer ordinære småbilen Forfour ble introdusert i april i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer