TEST: Smart ny Opel Meriva

Meriva er en praktisk og moden liten fleksibil som imponerer på flere områder. Men det er bakdørene som vekker oppsikt.

Bakdørene er både praktiske og morsomme Foto: Cato Steinsvåg
Bakdørene er både praktiske og morsomme Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meriva er nå på plass i andre generasjon. Den nye utgaven er betydelig større og måler nå 429 centimeter. Det betyr at den har gått fra å være basert i småbilklassen med sine 404 centimeter, til å være like lang som mange kompaktklassebiler.

Dette er noe som merkes generelt på nye Meriva. Den kjennes moden og gjennomarbeidet. Komfort, kvalitetsfølelse og plass er blant de sterke sidene.

Bakdørene

Men det er bakdørene som er det mest spesielle med denne bilen. I grunn er det ikke noe mer hokus pokus enn at de er hengslet i bakkant, i stedet for i fremkant som er vanlig. Dermed slår dørene bakover. Meriva er den eneste noenlunde normale familiebilen som har dette. Og etter noen dagers bruk spør vi oss hvorfor noen ikke har gjort dette før Opel.

Bakhengslede bakdører har nemlig flere fordeler. For det første gir det en bredere åpning og et lettere innsteg. For det andre gir det mye lettere adgang til eksempelvis barn eller andre i baksetet som trenger tilsyn ettersom man kan stå mer rett foran, og ikke bak og på siden. For det tredje er det genialt for den som skal inn foran, men som bare skal slenge noe i den bakre avdelingen. Uten å flytte føttene har man tilgang både på forsetet og baksetet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer