TEST: Spenstig Honda på diesel

Honda Civic er en spennende og annerledes kompaktklassebil. Vi har kjørt den med sterk dieselmotor.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Civic ble lansert for snaut tre år siden. Da var den et svært friskt pust i en ellers relativt konservativ bilklasse. Spesielt designen vakte oppsikt, både på utsiden og innsiden. Også kjøreopplevelsen var relativt spenstig.

Ikke ny

Hondas første dieselmotor var tilgjengelig allerede fra begynnelsen, men kom ikke til Norge før i forbindelse med avgiftsomleggingen iverksatt 1. januar 2007. Det er altså ingen ny modellvariant vi her snakker om, men ettersom kompaktklassen utvikler seg svært fort, fant vi det både nyttig og interessant å ta oss nok en runde i Civic, denne gangen med dieselmotor.

Sprek motor

2,2-literen er det eneste dieselalternativet i Civic. Det betyr at Honda mangler et alternativ til konkurrentenes mindre alternativer. For 140 hestekrefter og 340 newtonmeter er ganske mye i en kompaktklassebil. Og det gjør Civic til en sprek bil.

0-100 går på 8,6 sekunder. I praksis har du et solid kraftoverskudd i alle hastigheter innenfor lovlige norske rammer. Akselerasjonen er god nok til at man gjerne trykker litt ekstra på pedalen, bare for moro skyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer