TEST: SsangYong Rexton RX290

Det er sjelden vi ikke aner hva vi går til i det hele tatt. Det var tilfelle med Ssanyong Rexton.

Publisert
Sist oppdatert

Rexton er den nye toppmodellen fra SsangYong. I likhet med Musso har også denne bilen lisensproduserte Mercedes-motorer. Vi har kjørt det foreløpig eneste dieselalternativet, men også to bensinmotorer er tilgjengelig. RX 320, som den største heter, har en rekkesekser på 218 hestekrefter og RX 230 har en firesylindret motor med 147 hestekrefter.

Varebil

SsangYong Rexton er en av få biler som fortsatt leveres som varebil klasse to med grønne skilter. Helt enkelt er det ikke her heller. Det må skjæres litt i taket og gulvet må senkes, men da passer også "statskassen" og hundrevis av tusenlapper er spart. Prisen på 325.000 kroner bør ikke skremme noen, men likevel bør man tenke på om den er verdt pengene. Veletablerte japanske konkurrenter koster nemlig omtrent det samme, og Hyundai Terracan koster mye mindre med mer utstyr.

Mercedes-motor

Motoren er en gammel kjenning. Når Mercedes brukte den het bilen E 290 Turbodiesel og ytelsen var da 129 hestekrefter og 300 newtometer. I Rexton er effekten tatt ned til 120 hestekrefter og 250 newtonmeter. Rexton veier 1.900 kilo og trenger mildt sagt den effekten den kan få. Med automatgir gikk dette forholdsvis tregt. Gassresponsen er beskjeden og vi savner det gode dieseldraget som vi har blitt bortskjemt med. Vi trodde faktisk at den 2,9-liters store dieselmotoren ville gjøre en bedre jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer