TEST: Stor familiebil fra Opel

Opel Insignia er en stor bil. Miljøprofilen ivaretas likevel gjennom en Ecoflex-modell som skal bruke betydelig mindre enn de vanlige variantene. Er den smart nok?

TEST: Stor familiebil fra Opel
Publisert
Sist oppdatert

Insignia er Opels modell i mellomklassen. Den måler hele 491 centimeter i stasjonsvognutgave og preges av en spenstig og kanskje en smule pompøs design, i alle fall sammenlignet med sin nøkterne forgjenger Vectra. Det samme gjelder innvendig. Insignia virker utvilsomt som en påkostet og forseggjort bil ved første øyekast. Vi tar sikte på å avsløre om det stopper der.

0,53 liter og 139 gram CO2

Ecoflex-merket klistres på Opels forbruksoptimerte modeller. Dette begynner å bli ganske vanlige hos flere produsenter. Små justeringer på motor, gir, aerodynamikk og dekk pleier å gjøre forskjellen. Ofte senkes forbruket med mellom 5 og 10 prosent. I Opels tilfelle er forbruket gått ned fra 0,60 til 0,53 liter per mil og 159 til 139 gram CO2 per kilometer. Det må kunne betraktes som betydelig, selv om Insignia i utgangspunktet ikke er noen forbruksvinner.

Ecoflex finnes både med 130 og 160 hestekrefter. Vi har kjørt den svakeste varianten som starter på 346.000 kroner med Edition utstyrsnivå.

130 hester nok

Selv om det finnes en sterkere Ecoflex-variant og på tross av at dette er en stor bil, holder det lenge med 130 hestekrefter i denne bilen. Vi savner i grunn ikke mer krefter enn det som er tilgjengelig fra 2,0-literen. 300 newtonmeter fra 1.750 omdreininger gir nok krefter i mellomregisteret. Helt i bunn og helt på toppen av turtallsskalaen mangler det imidlertid litt på denne motoren sammenlignet med konkurrentene som typisk har rundt 140 hester. 0-100 går på 11,6 sekunder og det er OK i denne gjengen, men heller ikke så mye mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer