TEST: Stor Volvo på billigsalg

Volvo V70 er blitt en storselger og en miljøvinner. Vi har tatt en titt på hovedgrunnen til det.

Motoren i V70 Drive er liten, men sterk nok under vanlig kjøring Foto: Cato Steinsvåg
Motoren i V70 Drive er liten, men sterk nok under vanlig kjøring Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo er på banen med flere miljømodeller med tilnavnet Drive. Ikke uventet er det stasjonsvognene V50 og V70 som har gjort det sterkeste inntrykket på norske bilkjøpere. V50 og V70 selger rett og slett imponerende godt med tanke på at vi har snakker om modeller fra en premiumprodusent. V70 og V50 ligger på en henholdsvis 3.- og 6.-plass på registreringsstatistikken etter årets fire første måneder.

Mye av forklaringen ligger naturligvis i at disse modellene er forholdsvis rimelige i forhold til sine premium-konkurrenter. Dette gjelder ikke minst V70 Drive som faktisk koster mellom drøyt 110.000 og 170.000 kroner mindre enn biler som Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse.

V70 Drive begynner på lave 339.000 kroner. Det er i et prisleie som hittil har vært forbeholdt ikke-premiumprodusenter som Volkswagen, Ford og Toyota.

Liten motor

Den lave pris skyldes nok først og fremst at Volvo har vært mer dristige enn henholdsvis Audi, BMW og Mercedes når det gjelder motorisering. V70 Drive har nemlig en ganske beskjeden dieselmotor på 1,6 liter og 109 hestekrefter. Audi og Mercedes starter til sammenligning på 136 hestekrefter og BMW går løs på 163 hester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer