TEST: Store Kia Sorento

Syv seter, firehjulsdrift, kraftig dieselmotor og automatgir pleier å koste. Det gjør det også her, men kan Kia Sorento likevel være en god budsjettløsning?

Kia Sorento oppleves som en stor og tung bil på veien på godt og vondt Foto: Cato Steinsvåg
Kia Sorento oppleves som en stor og tung bil på veien på godt og vondt Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

642.000 kroner koster denne Kia-SUVen. Det er mye penger, og sannsynligvis så mye at de fleste i denne prisklassen heller tenker på BMW, Audi og Volvo. Men kan det være lurt å kikke litt bak prisen? Sorento starter nemlig på 465.000 kroner. Og vi snakker om en stor SUV, betraktelig større enn de fleste folke-SUVer.

Man kan kanskje hevde at dette er en billig konkurrent til Volvo XC90 og BMW X5. Men det er nok å ta det litt langt, for størrelsesmessig ligger den nærmere biler som Volvo XC60 og BMW X3, altså klassen under. Der er den heller ikke så langt unna prismessig. Men Sorento er en syvseter (bortsett fra billigste utgave) og den er tross alt hakket større en disse.

Syvsetere

Blant de mer folkelige konkurrentene er det biler som Mitsubishi Outlander, Nissan Qashqai +2 og søsterbilen Hyundai Santa som er farligst. Fe. Santa Fe kommer også i en forlenget utgave. Disse kan alle bestilles som syvsetere.

Storerbror

Sorento er storebroren til Sportage, men de har et litt ulikt preg på mange måter. Der Sportage oppleves ganske europeisk og godt tilpasset det norske markedet, føles Sorento mer amerikansk. En ting er dimensjonene, fordi dette både er og oppleves som en stor bil. Men også fra førersetet melder de samme assosiasjonene seg. Rattet er stort og materialkvaliteten av det litt enkle slaget, spesielt med tanke på prisklassen. Interiøret i Sportage oppleves nok faktisk som mer eksklusivt og tidsriktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer