TEST: Subaru Outback 3.0R

En av bilverdenens minste klasser består av Subaru Outback, Audi Allroad og Volvo XC70.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Outback er betydelig mer elegant enn forgjengeren som så litt påklistret offroad-stylet ut. Skjermutbyggere og støtfangere ser mer helhetlig og integrert ut på den nye utgaven. Også linjene som skjuler seg bak Outback-fasaden er penere. Outback er som kjent en hevet Legacy stasjonsvogn, og nye Legacy er blitt en elegant bil.

Eneste fornuftige

Løsningen med en moderat heving av en stasjonsvogn er en svært fornuftig løsning på fremkommelighetsproblemet for de aller fleste. Bakkeklaringen blir god nok til å takle ubrøytet vei, og kjøreegenskapene lider ikke like mye som i SUV-klassen. Den største forskjellen er at du ikke sitter like høyt i en Outback som i en SUV.

To alternativer

Blant de to motoralternativene i Outback er det ingen dieselmotorer, men derimot to boksermotorer med enten fire eller seks sylindere. Den firesylindrede klarer seg med 2,5-liters slagvolum og leverer 165 hestekrefter. Med en pris på 475.900 kroner inkludert skinninteriør, soltak, automatgir og navigasjonsanlegg er dette klart det prisgunstigste alternativet i klassen.

Vår testbil hadde 80 flere hestekrefter, en litt annen prislapp - og den kan du lese mer om her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer