TEST: Tesla Model S Performance Edition

Vi har kjørt Tesla Model S grundig og langt og kan fortelle om en bil som imponerer, men som ikke er uten lyter.

På vei fra superladerstasjonen på Lillehammer til superladerstasjonen på Dombås. Tesla Model S P85 er god for reale langturer - i det minste i Sør-Norge. Foto: Knut Moberg
På vei fra superladerstasjonen på Lillehammer til superladerstasjonen på Dombås. Tesla Model S P85 er god for reale langturer - i det minste i Sør-Norge. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model S er en bil som nesten har blitt legendarisk allerede før den kom i salg. Bilen revolusjonerer måten mange tenker bil på, og Elon Musk, gründer og toppsjef i Tesla, pleier å presisere at han ikke ønsker at bilen skal bedømmes som elbil, men som bil. Kort og godt.

Alle typer bruk

Vi har tatt ham på ordet, og utsatt bilen for ulike bruksmønstre, slik vi ville gjort med en hvilken som helst bil. Etter en tur til Geilo i vinter, ble det nå i høst tid til en tur-retur Oslo-Lillehammer, en lengre tur fra Oslo til Dovrefjell og tilbake, i tillegg til småkjøring på ulike veityper, motorveikjøring og bykjøring. Vi prøvde også ut ladetider under forskjellige forhold, fra vanlig stikkontakt til de nylig installerte superladerne i Tesla-regi.

Informasjon og data om Tesla Model S

Performance Plus

Vår testbil var en Model S P85+, det vil si Performance Edition Plus. Det er den heftigste utgaven, og bilen var riktig velutstyrt. Den har da også en prislapp på 735.000 kroner. "Plussen" indikerer et noe avstivet understell i forhold til standarden, samt obligatoriske 21-tommere, en hjuldimensjon som forsterker den sportslige følelsen, men gjør bilen noe mer følsom for små ujevnheter. (De nøyaktige dimensjonene på testbilen var 245/35-21 foran og 265/35-21 bak). Som vi skal se medfører de også noe rullestøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.