TEST: TEST DOD LS460W

Vinneren i vår store test av dashbordkameraer har kommet i ny versjon. Holder den stilllingen?

SIKRER BEVIS: Stadig flere ønsker å filme kjøreturen. Enten for å sikre bevis under en ulykke, eller å fange opp ekstraordinære hendelser. Nylig ble film fra et slikt kamera brukt for å avdekke forsikringssvindel etter en utforkjøring i Drammen. Foto: RUNE M. NESHEIM
SIKRER BEVIS: Stadig flere ønsker å filme kjøreturen. Enten for å sikre bevis under en ulykke, eller å fange opp ekstraordinære hendelser. Nylig ble film fra et slikt kamera brukt for å avdekke forsikringssvindel etter en utforkjøring i Drammen. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi gjennomførte for over et år siden en stor test av såkalte dashbordkameraer. Dette er kameraer man setter i frontruta på bilen for å filme kjøreturen i tilfelle spesielle hendelser skulle oppstå.

Det kan gi uvurderlig dokumentasjon i forbindelse med kollisjoner, ulykker eller parkeringsbulker, selv om forsikringsselskaper foreløpig ikke vil anbefale bruk av slikt utstyr på grunn av personvern.

Han ble påkjørt, men fikk ikke lov å bevise

Nå har likevel forsikringsbransjen vurdert å akseptere slike videoklipp, etter de selv fikk bruk for et klipp i bevisførselen. Klippet viser en trafikkulykke hvor føreren i ettertid skal ha gitt uriktige opplysninger, noe klippet kunne vise.

Se hvor stor forskjell det var på kameraene vi testet.

I oktober i fjor kom vinneren i vår kameratest i forbedret utgave, noe som gjør den ennå bedre.

- Nyutviklet SONY Exmor sensor, utviklet spesielt for bruk i dashbordkamera- Større sensor for bedre bilder under dårlige lysforhold- ISO økt til 3200- Bedre menyer- Bedre knapper- Menyer og brukerveiledning på norsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer