TEST: Toyota Avensis 1.8 Sol stv.

Det er sjeldent vi venter mer utålmodig etter å sette en ny bil på prøve. Nå har vi endelig fått testet den på norsk jord. Og Toyota Avensis innfrir våre høye forventninger.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Toyota Avensis 1.8 Sol stv.


Det er hele sju måneder siden vi første gang stiftet bekjentskap med Toyotas nye mellomklassebil i Roma. Den gangen lot vi oss imponere over design og valg av interiørmaterialer. Men kjøre bilen, det fikk vi ikke. I februar var endelig dagen kommet for å prøvekjøre nye Avensis, denne gang i Barcelona. Og nok en gang lot vi oss imponere, denne gangen over god støyisolering og høy komfortgrad.

Rivende utvikling

Likevel, en prøvekjøring i Barcelona er ikke det samme som en ordentlig test under norske forhold. Vi har derfor ventet utålmodig på å få satt Avensis skikkelig på prøve. Hvorfor så utålmodige?

Jo, fordi Toyotas modellrekke de siste årene har gjennomgått en rivende utvikling. En utvikling som har vært så positiv at de aller fleste Toyota-modellene nå er blant de beste i sine respektive klasser.

Best?

Våre forventninger til nye Avensis har derfor vært svært høye - så høye at vi har regnet det som en selvfølge at bilen vil kunne måle seg mot de beste i klassen - deriblant Ford Mondeo og Mazda 6. Spenningen besto derfor ikke i om Avensis er en bra bil - men om den er best i sin klasse.

Er den det? Vel, vi lover å gi deg svaret etter hvert. Først tar vi oss en titt på motor og kjøreegenskaper.

Vi hopper over design denne gangen, fordi dette temaet ble behørig omtalt første gang vi så Avensis. Du finner mer om design i denne artikkelen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer