TEST: Toyota Corolla 1.6 Sol

En enkel detalj som dybdejustering av rattet gjør stor forskjell, vårt viktigste negative innvending mot Corolla er ikke lenger gyldig.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har til nå slitt med å finne oss til rette bak rattet i Corolla. Det har ikke vært noe tvil om at Toyotas storselger har vært og er en bra gjennomført kompaktklassebil, men det har vært vrient å finne en god kjørestilling. De av oss som ikke har kropp i standardmål har måttet velge å kjøre Corolla med trafikkfarlig langt utstrakte armer, eller med svært rett seterygg og krøllete ben. Årets ansiktsløftning tok problemet på alvor og med mulighet for dybdejustering av rattet trives vi betydelig bedre i Corolla.

Familiegrill

Ansiktløftninger forbindes oftest med rent kosmetiske endringer, og Corolla har fått en forsiktig dose av endringer i tillegg til nytt standardutstyr som for vår testbil består av regnsensor, rattbetjent radio/CD og automatisk avblendbart speil. Endringene i eksteriøret gjør at Corolla får en front som likner mer på de andre nye Toyotaene, og baklysene er også nye.

Ved siden av familiegrill har Corolla også fått nye setetrekk og nye farger i interiøret. Det litt mørkere interiøret i vår testbil var en klar forbedring i forhold til Corollaen vi hadde i vår gruppetest i våres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer