TEST: Toyota Corolla T Sport

Et lite emblem - og et forkrommet eksosrør. Det er blant de få elementene som avslører at T Sport ikke er noen vanlig Corolla.

Publisert
Sist oppdatert

Corolla T Sport er med andre ord ikke bilen for folk som liker å bruse med fjærene. Tvert i mot - T Sport er både lavmælt og beskjeden. Ikke er den spesielt lav, ikke har den spesielle spoilere eller sideskjørt - den ser kort og godt ut som en helt ordinær Corolla.

Dette er ikke stygt ment, vi synes nye Corolla, som vi testet første gang i januar, er en pen bil. Det er likevel interessant, noen vil kanskje si overraskende, at Toyota har valgt å gi en så frisk bil en så anonym fremtoning.

Motor fra Celica T Sport

Kjennere har imidlertid muligheten til å avsløre T Sport. For hvis man ser godt etter, vil man finne ut at kromlisten, som er å finne rundt vanlige Corolla-griller, er erstattet med et lite T Sport-emblem. Når man iakttar bilen bakfra, avsløres bilen på den røde Toyota-logoen og eksosrøret, som både er forkrommet og kraftig dimensjonert.

Men det er først når man lar motoren spille opp at det blir klart for alle og enhver at dette ikke er noen ordinær Corolla. Under motorlokket finner man nemlig den samme motoren som er å finne i Celica T Sport. Denne motoren kjennetegnes blant annet ved sin voldsomme turtallsvillighet, noe som resulterer i et rått drag og et herlig lydbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer