TEST: Toyota Land Cruiser V8

De gode gamle dinosaursuvene er ikke borte. Toyota lanserte for litt siden Land Cruiser V8, og den har vi kjørt.

TEST: Toyota Land Cruiser V8
Publisert
Sist oppdatert

Midt oppe i flere globale problemer som involverer både penger og miljø produseres det fortsatt biler for de som virkelig skal gjøre noe. Land Cruiser V8 er den store versjonen av Toyotas terrengbiler. Toyota har også en mindre Land Cruiser som i utgangspunktet leveres med en firesylindret dieselmotor her i Norge.

Begge Land Cruiser-modellene leveres i hovedsak som toseters varebiler med grønne skilt. I 2008 solgte den lille Land Cruiser-modellen, som heter 120, i 94 eksemplarer som personbil og 962 varebiler med grønne skilt. Testbilen, som heter V8, ble solgt i 11 eksemplarer som personbil og 80 biler ble levert som varebiler. Det ble med andre ord totalt solgt 1.147 Land Cruiser i fjor, et ikke ubetydelig antall med tanke på at dette uansett er biler som koster en hel del.

Rundt 1,4 millioner koster testbilen og kutter du ut fem seter, (det er en syvseter i utgangspunktet), faller prisen til cirka 860.000 kroner.

Legende

Det som er viktig angående Land Cruiser er at dette er mer enn en bil. Dette er en legende. Både med tanke på historikk, bruksområder, fremkommelighet og kvalitet har Land Cruiser mye å fare med. Det er bare å følge med på TV fra verdens utkantkantstrøk, der kjøres det Land Cruiser. Det er det samme om det er kaldt, varmt, sand, fjell, jungel, krig eller konflikter. Toyota Land Cruiser og pickupen Hilux er noe av det man fort legger merke til når kameraene fanger opp omgivelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer