TEST: Toyota Prius

Nye Toyota Prius sjarmerer teknologi-friker og har allerede vunnet tallrike priser. Men er Prius et reelt alternativ for vanlige folk?

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal forsøke å besvare dette spørsmålet etter hvert. Men først et par ord om mottakelsen nye Prius har fått rundt om i verden. For ikke bare er Prius kåret til Tysklands reneste bil av to uavhengige organisasjoner, i tillegg har motorteknologien vunnet en lang rekke priser. All denne positive omtalen har bidratt til at Prius-salget har tatt helt av, ikke minst i hjemlandet Japan. Også i USA har salget langt overgått forventningene.

Andre generasjon

Nye Prius er andre generasjon. Første generasjon, som ble lansert i 1997, ble til sammen solgt i 130.000 eksemplarer (hvorav 70 gikk til Norge). Nye Prius vil imidlertid bli et langt vanligere syn enn sin forgjenger. Ifølge Toyota er det allerede produsert mer enn 200.000 eksemplarer.

Fra 280.000 kroner

Andre generasjon Prius har her i landet en startpris på 280.000 kroner. Vårt testeksemplar, en THS Executive koster 315.000 kroner. Dette er en relativt høy pris. For eksempel kan du få en Toyota Avensis stasjonsvogn med 1,8-liters motor og automatgir for samme pris. Hvorfor skal man da velge den mindre Prius?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer