TEST: Toyota RAV4 - ny konge på haugen?

Vi hadde mye pent å si om forrige generasjon RAV4. Men bilen hadde etter vårt syn ett stort problem - den var for liten. Med nye RAV4 er plassproblematikken løst.

Publisert
Sist oppdatert

Riktignok er heller ikke nye RAV4 like lang som de tøffeste konkurrentene; Honda CR-V (463,5 cm), Nissan X-Trail (451) og Suzuki Grand Vitara (447). For selv om nye RAV4 har vokst med hele 15 centimeter i lengderetningen, er den fortsatt ikke mer enn 439,5 centimeter lang. Hvis vi i tillegg trekker fra reservehjulet, er ikke bilen mer enn 431,5 centimeter lang. Det betyr at bilen fortsatt er en god del kortere enn de farligste konkurrentene.

God plassutnyttelse

Likevel, nye RAV4 oppleves som en mye større bil enn sin forgjenger. Dette har blant annet sammenheng med det faktum at bilen er bred. Tredje generasjon RAV4 måler nemlig 181,5 centimeter i bredden, noe som betyr at den er 3 centimeter bredere enn forgjengeren. Det betyr også at nye RAV4 er bredere enn både Grand Vitara (181,0), CR-V (178,5) og X-Trail (176,5).

Det er imidlertid den gode plassutnyttelsen og de fleksible seteløsningene som har hovedæren for at nye RAV4 i langt større grad enn forrige generasjon oppleves som en fullverdig familiebil. Dette skal vi selvsagt komme tilbake til.

Verdens mest solgte SUV

Første generasjon RAV4 (Recreational Active Vehicle 4 Wheel Drive) kom allerede for 12 år siden, i 1994. Det var imidlertid først da etterfølgeren ble lansert i 2000, at det virkelig tok av. RAV4 II ble nærmest umiddelbart en bestselger og sørget for at RAV4 til slutt ble verdens mest solgte SUV. Siden starten i 1994 er det solgt mer enn 1,8 millioner eksemplarer, hvorav mer enn 650.000 i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer