TEST: Toyotas billigste

Splitter ny Toyota med antiskrens, seks kollisjonsputer, radio, klimaanlegg, alufelger og Bluetooth for 150.000 kroner? Ja, navnet er Aygo.

TEST: Toyotas billigste
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har i dag mange biler å tilby kunder som er på jakt etter et lite og relativt rimelig transportmiddel. I tillegg til storselgeren Yaris, har Toyota denne våren også introdusert iQ - verdens minste fireseter - og Urban Cruiser, en miniSUV.

Toyotas aller rimeligste personbil heter imidlertid Aygo. Aygo ble introdusert høsten 2005 og er i praksis samme bil som Citroën C1 og Peugeot 107. Trillingene er godt under 3,5 meter lange og bare om lag 162 centimeter brede. Det betyr at de er blant de minste fireseterne du kan få kjøpt her i landet.

Ansiktsløftet

Vi testet selvsagt Aygo da den kom på markedet for snart fire år siden. Hvorfor har vi da valgt å nok en gang bruke tid på den lille Toyotaen?

Jo, for det første har bilen nylig fått en liten ansiktsløfting. Oppfriskningen omfatter blant annet en ny frontfanger, litt tøffere innmat i baklyktene, sortlakkerte B-stolper og lakkerte dørlister for Blue-utgaven. Samtidig er det gjort små endringer i interiøret, blant annet har Aygo fått nye setetrekk. Toyota påstår også at de ved hjelp av diverse virkemidler har dempet støynivået i Aygo-kupeen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer