TEST: Toyotas glemte familiebil

Toyota Verso lever en anonym tilværelse i Toyotas modellprogram. Vi har tatt en nærmere titt for å se hva den har å by på.

Dagens verso er ikke veldig annerledes fra forgjengeren som ble byttet ut for om lag et år siden Foto: Cato Steinsvåg
Dagens verso er ikke veldig annerledes fra forgjengeren som ble byttet ut for om lag et år siden Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota er sammen med Volkswagen Norges mest solgte bilmerke. Ved utgangen av april hadde man fire ulike modeller på topp 20-listen over Norges mest solgte personbiler. En måned tidligere var tallet fem. Men ingen av disse fem modellene var Verso.

Verso er en kompakt syvseter, en såkalt fleksibil som kjemper med konkurrenter som Volkswagen Touran, Opel Zafira, Peugeot 5008 og til dels den noe større Ford S-Max. Dette er biler som i utgangspunktet er 5-setere, men som har to seter bak som kan brukes til barn eller voksne på kortere turer.

Ganske ny

Verso kom i helt ny utgave for bare et års tid siden, men har foreløpig ikke blitt noe veldig vanlig syn på veiene. Vår testutgave koster fra 337.000 kroner og har da 7 seter som standard. Motoren er en 2,0-liter med 126 hestekrefter og 310 newtonmeter.

Rett motor

I grunn kan vi fastslå allerede med en gang at det er liten grunn til å gå for noen annen motor enn denne, med mindre du trenger automatgir. Den er mer enn sprek nok for denne bilen og er i tillegg nøysom med drivstoffet. 0-100 kilometer i timen går på 11,3 sekunder og forbruket ligger på 0,56 liter per mil. CO2-utslippet er 146 gram per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer