TEST: TT Roadster - Her kommer guttemusikken!

Joda. Her kommer Guttemusikken! Eller: Her kommer Lettmetallfabrikken! Uansett hvor lite forhold du har til bil, er Audi TT Roadster en bil de aller, aller fleste snur seg etter.

Publisert

11839">TESTDUELL: Audi TT 225 vs. Honda S20006144">TEST: Honda S2000Audi TT så dagens lys som et konsept som fikk en ekstremt vidløftig omtale. Og ellers konservative diplomingeniører fra Tyskland børstet stivbent konservatisme av laboratoriefrakkene og lot produksjonsmodellen ligge så tett opptil konseptet som mulig.

Og produksjonsmodellen rullet av samlebåndet knappe tre år etter at konseptet ble vist første gang. Tabbe.

Amerikanske tilstander

For det virket som om bilen ikke var gjennomtestet. Det vil si: det virket som om kundene ventet seg mirakler. Tenk dere scenariet: Du ligger på Autobahn i godt over 170 km/t, og nærmer deg en kurve som må betegnes som relativt krapp i slike hastigheter. Du ligger i godt driv i 4. eller 5. gir. Midt i svingen blir du litt engstelig: går dette bra? Eller du tar igjen en lastebil som befinner seg i feil felt. Du slippe gassen, og går rett i autovernet. Finale. Exit.

Ryker du inn i autovernet i slike hastigheter blir utgangen som regel fatal. Og det skjedde et par ganger i Tyskland. Resultat: massive tilbakekallinger, installasjon av hekkspoiler og ESP på alle TT'er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer