TEST: Turbo-Audi for lønnstakere

Audi A3 er i dag den rimeligste inngangsbilletten for deg som drømmer om å bli eier av en ny Audi. Vi har testet A3 Sportback med en herlig, liten turbomotor og S tronic girkasse.

TEST: Turbo-Audi for lønnstakere
Publisert
Sist oppdatert

Modellen Audi A3 så dagens lys allerede i 1996 og ble avløst av andre generasjon høsten 2003. Modellen som ble lansert i 2003 kom imidlertid kun med tre dører. Først høsten 2004 kom femdørsutgaven, som fikk navnet A3 Sportback og som hadde en design som fravek ganske mye fra fra lillebror.

Etter hvert som stadig flere Audi-modeller fikk den voldsomme trapesgrillen, ble imidlertid de to A3-utgavene raskt designmessig utrangert. Dette ble løst sommeren 2005, da begge fikk både trapesgrill og en liten ansiktsløfting.

Ansiktsløfting nummer to

I fjor sommer var tiden kommet for nok en overhaling. A3 fikk blant annet ny frontlyktinnmat med mulighet for bixenonlykter og diodebaserte kjørelys (ekstra). Samtidig fikk baklyktene ny innmat og diodeteknologi. Blinklysene, som også er diodebasert, ble flyttet fra forskjermene opp i sidespeilene. Audi benyttet også anledningen til å modifisere grill og støtfangere - blant annet forsvant beskyttelseslistene på fremre fanger.

Moderat

Totalt sett er de utvendige endringene imidlertid relativt forsiktige. Det samme kan sies om de innvendige. De røde kjørecomputer-fontene er erstattet med hvite og knapperaden i dashbordkonsollen er flyttet ned under radioen. Den som har råd, har fått noen flere godbiter å velge blant, deriblant elektronisk styrte støtdempere (Audi magnetic ride).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer