TEST: Ur-SUVen lever videre

Det befriende enkle og eventyraktig med Land Rover Defender sørger for entusiasme og livslengde for denne strengt tatt utdaterte bilen.

Publisert
Sist oppdatert

I form var 1983-utgaven av det som er dagens Defender ikke alt for forskjellig fra forgjengeren, men med spiralfjærer rund baut og firehjulsdrift fra Range Rover skilte den seg ut fra datidens bladfjærede konkurrenter. Og den skiller seg fortsatt ut, men nå mest på grunn av det svært funksjonalistiske utseende.

Defender er trendy helt uten å følge trendene i SUV-markedet. I engelske byer der SUV-hatet gjør mange SUVer utsatt for hærverk, får visstnok Defenderne stå i fred. Og det vil de nok fortsatt få hvis det er utseendet som avgjør, oppgradering utvending begrenser seg til at bulken i panseret nå vender oppover istedenfor nedover, og at luftelukene under frontruten er sveiset igjen.

Nytt dashbord

Defender fikk elektriske vindushevere i 2002, og poenget med å nevne det er at det er ikke langt unna det eneste som har endret seg siden 1983. På 2007-utgaven er dashbordet helt omarbeidet, og det er kun lys- og viskerhendlene som vi kjenner igjen. Alle knapper og hendlene til varmeapparatet er nå samlet i en funksjonell midtkonsoll.

Testbilen var ekstrautstyrt med klimaanlegg, og i motsetning til tidligere er dette integrert og ikke hengt på som en egen del under dashbordet. Det er nye luftedyser som det faktisk kommer en strøm av luft med valgt temperatur ut av, og varmekomforten i form av mengde, temperatur og spredning er løftet mange hakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer