TEST: Vellykket brobygger

Peugeot 3008 kombinerer egenskaper fra flere bilklasser på en meget god måte.

TEST: Vellykket brobygger
Publisert
Sist oppdatert

3008 er en helt ny modell fra Peugeot. Den omtales gjerne som en crossover, en slags mellomting mellom en fleksibil og en SUV. I dette lille segmentet finnes det ennå ikke mange biler, men Nissan Qashqai, Volkswagen Golf Plus (Cross) og Mercedes B-klasse er nok blant bilene som ligger nærmest 3008. Og konsernfetter C4 Picasso kan nevnes, men denne er en mer rendyrket fleksibil.

3008 bygger i stor grad på 308-teknologi, men designmessig har den fått sin egen profil, både utvendig og innvendig. På utsiden er 3008 preget av en, som vanlig, stor grill og en litt høyreist fasong. Bakkeklaringen er på 15 centimeter, hvilket er nærmere en kombi enn en SUV.

Lekkert interiør

Innvendig er 3008 preget av en helt ny design, og kvalitetesfølelsen overbeviser virkelig. Dette førermiljøet kunne vært plassert i langt dyrere biler og minner faktisk en smule om Audi. Den nedre delen av midtkonsollen er stor og høy og fungerer også som et midtarmlene. Den øvre delen av midtkonsollen i dashbordet er vinklet mot føreren slik at cockpit-følelsen er påtagelig. Stilige detaljer som vippebrytere og head-up-display er standard på Premium Pack utstyrsnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer