TEST: Verdens mest avanserte bil

Våre dager med Lexus LS 600hL gjorde et stort og dypt inntrykk. Den fantastiske Lexusen viser vei inn i fremtiden og får konkurrentene til å fremstå som gammeldagse miljøbomber.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan sies svært mye pent om Lexus LS 600 hL. Blant annet er bilen superrask, superkomfortabel, superluksuriøs og superromslig. Disse superlativene kunne imidlertid også vært brukt om flere av bilens konkurrenter. Det som først og fremst skiller Lexusen fra de tyske rivalene er derfor det faktum at den i tillegg er særdeles velutstyrt, imponerende drivstoffgjerrig, ditto miljøvennlig og overraskende billig. I tillegg kan bilen skilte med en rekke oppsiktsvekkende teknologiske løsninger.

219 gram CO2

Men la oss aller første se nærmere på det lave forbruket. Lexus LS 600hL nøyer seg nemlig med utrolige 0,93 liter bensin per mil ved blandet kjøring. Ikke imponert? Da må du huske på at vi her snakker om en 515 centimeter lang bil som veier 2.320 kilo og er utrustet med solid, permanent firehjulsdrift. Med disse tallene i bakhodet er 0,93 liter - og 219 gram CO2 per kilometer - imponerende tall.

For å sette det hele i perspektiv kan det nevnes at forhjulsdrevne Toyota Avensis med 2.0-liters bensinmotor og automatgir slipper ut 221 gram CO2. For ikke å snakke om de egentlige LS-konkurrentene. Audi og BMWs alternativer bruker nærmere 1,4 liter på mila og fyller atmosfæren med godt over 320 gram CO2 per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer