TEST: Volkswagen Golf GTI

Nye Golf GTI leverer kjøreglede som trekker tankene mot dobbelt så dyre sportsbiler - samtidig som den kan gjøre jobben som eneste familiebil. Vi lot oss rett og slett imponere.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Golf GTI starter på 368.000 kroner. 368.000 kroner er selvsagt mye penger for ordinære lønnsmottakere. Likevel tør vi påstå at nye Golf GTI er en rimelig bil, norske bilpriser tatt i betraktning. Nye Golf GTI leveres nemlig med en 200-hesters motor og nydelige kjøreegenskaper. Samtidig kan bilen leveres med fem dører, god bakseteplass og et flott interiør. Med andre ord - en helt grei familiebil.

Vi kan garantere at vi skal komme tilbake til både motor og kjøreegenskaper om noen få strakser. Men først tar vi oss tid til å se nærmere på hva som skiller femte generasjon Golf GTI fra sine mer ordinære slektninger.

Audi-front

Golf GTI kjennetegnes først og fremst ved sin voldsomme front, som minner mistenkelig mye om de nye Audi-frontene. Grill og luftinntak har smeltet sammen og blir det helt dominerende elementet i GTI-snuten. De vertikale, lakkerte spilene vi kjenner fra ordinære Golfer er erstattet med sort "bikube-gitter" i matt plast. Og ved siden av tåkelysene finner vi forstørrede luftinntak som bringer friskluft til de store forbremsene. I forkant av bremseskivene finner vi vakre, rødlakkerte bremsekalipre. Slike finner vi forøvrig også igjen innenfor ekene i 17-tomsfelgene på bakakselen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer