TEST: Volkswagen Touran 2.0 TDI DSG Highline

Volkswagen Touran 2.0 TDI DSG Highline koster nesten 390.000 kroner, 125.000 kroner mer enn inngangsmodellen. Er luskusutgaven verdt prisen? Og er Touran fortsatt markedets beste fleksibilkjøp?

Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet fleksibiler i samarbeid med TV2 i november 2003, kåret vi Volkswagen Touran til vinner. Denne stortest-seieren var nok ingen ulempe for Touran, som raskt ble Norges mest populære fleksibil. I fjor ble Touran Norges sjette mest solgte personbil og knuste dermed sine konkurrenter.

Mange valgmuligheter

En av de tallrike positive sidene ved Touran, er de mange valgmulighetene. Kundene kan for eksempel velge blant seks motoralternativer og tre utstyrsnivåer. Halvparten av de seks motoralternativene, én bensin- og to dieselmotorer, kan i tillegg leveres i kombinasjon med automatgirkasse. Den som er villig til å betale for det, kan også velge og vrake blant fristende ekstrautstyr som skinnseter, bixenonlykter, navigasjon, integrert DVD-anlegg og parkeringssensorer.

Fra 263.000 kroner

Den absolutt rimeligste Touran-versjonen heter 1.6 Conseptline og koster 263.000 kroner. For denne summen får man kun fem seter. Hvis man ønsker å utvide med en tredje seterad, må man belage seg på å legge til rundt 12.000 kroner. Dermed er vi oppe i rundt 275.000 kroner.

Mye utstyr fra start

Conseptline er det laveste utstyrsnivået, men det betyr ikke at Touran Conseptline er en ribbet bil. Viktig utstyr som elektronisk stabilitetsprogram (ESP), antispinn, integrert radio og halvautomatisk klimaanlegg følger nemlig med på kjøpet. Det gjør også fartsholder, kjørecomputer, fjernbetjent sentrallås, elektrisk regulerbare og oppvarmede speil og elektriske vindusheiser i de fremre dørene. Belyste sminkespeil, treblink-funksjon, ekstravisk og oppvarmede spylerdyser bidrar også til at Touran for en stor del av kundegruppen allerede i grunnversjon vil oppleves som tilstrekkelig utstyrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer