TEST: Volvo V50 - den ultimate utgaven

Volvos minste stasjonsvogn har en innstegspris på 264.000 kroner. Hva får du om du er villig til å legge en dobbelt så stor pengebunke på bordet?

Publisert
Sist oppdatert

For ganske nøyaktig to år siden, den 11. mai 2004, publiserte vi vår første test av Volvo V50, som den gangen var en splitter ny bil. I løpet av de to årene som har gått siden den gang har vi testet en rekke versjoner, inkludert de rimeligste utgavene; 1.6i og 1.6D.

Populær

Volvo V50 ble raskt populær her i landet og allerede det første amputerte året klarte norske Volvo-forhandlere å finne kjøpere til 1.247 biler. I 2005 økte salget til 2.027 biler, noe som betyr at V50 var Volvos nest mest populære bilmodell, bare 18 biler bak storebror V70. Det høye salget innebar at V50 i fjor ble Norges 17. mest populære bilmodell.

Sedan-utgaven, S40, har selvsagt ikke solgt like godt i stasjonsvogn-landet Norge. Det ble imidlertid registrert 425 eksemplarer i 2005, noe som betyr at S40 og V50 sammenlagt havnet på 11. plass på bestselger-listen, foran Volkswagen Touran og Audi A4 og like bak Audi A3 og Toyota Yaris.

Volvos foreløpig minste modellserie har med andre ord gjort det svært godt her i landet og var helt avgjørende for at Volvo i fjor ble Norges syvende mest solgte bilmerke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer