TEST: Volvo V50 1.6D

Volvo har introdusert to nye motorer i S40 og V50. Det er en 1,6-liters bensinmotor med 100 hestekrefter, og en 1,6-liters dieselmotor med 110 hestekrefter. Begge disse bilene starter med en pris på under 300.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo har bedrevet en energisk posisjonering for å bli akseptert blant premium-bilene. Det har de også klart, og V50 er en bil vi gjerne tar med i betraktning sammen med 3-serien, Audi A4 og Jaguar X-Type. Når det gjelder Audi, har de akkurat gjort store oppgraderinger på A4, og BMW 3-serie stasjonsvogn er er på god vei mot total utskifting. Allerede til høsten er en splitter ny bil på plass. På Jaguar X-Type forventes ingen store endringer med det første, men X-Type kommer med en ny 2,2-liters dieselmotor med 155 hestekrefter.

Volvo alene

Selv om det finnes flere "hyggelige" stasjonsvogner med dieselmotor i denne klassen, er Volvo likevel i en særstilling med denne bilen, og det er på grunn av prisen. Ingen andre har en dieselmodell til under 300.000 kroner. En BMW 318d med 115 hestekrefter starter for eksempel på drøye 360.000 kroner, det er mye på grunn av at 318d har toliters motor. V50 1.6D har faktisk 1,6-liters motor og på det sparer man snaut 20.000 kroner i avgift i forhold til en modell med 2-liters slagvolum.

Dristig

Volvo er kanskje ikke de som har turt mest designmessig. Både S60, S80 og V70 er eksempler på det. I S40 og V50 derimot har Volvo vært litt modigere. For eksempel liker vi midtkonsollen som er veldig spesiell. Bilen har ellers et sportslig og ungdommelig preg. V50 imponerer med fint materialvalg og god finish, og bilen gir en tight og fast følelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer