TEST: Volvo V60 D3

Ser du etter klassisk Volvo-herregårdsvogn er nok ikke dette noe for deg. Men V60 har mange gode egenskaper.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo hadde et knallår i 2010 her i landet og det ser lyst ut også for 2011. Merket har jevnt og trutt vokst seg til å bli et av landets favorittmerker igjen, og har en attraktiv og relativt ung produktportefølje.

Sportwagon

Nyeste modell er stasjonsvogn-utgaven av S60, som Volvo presenterte som den sportsligste Volvoen noensinne da den ble lansert i mai i fjor. Som stasjonsvogn heter den V60, og Volvo kaller den en sportwagon heller enn en herregårdsvogn. Meldingen er klar: Lastehesten er V70 mens V60 er for de som legger mer vekt på stil og dynamikk samtidig som de trenger noe mer praktisk enn en sedan eller en kupé. Det dreier seg om samme designfilosofi som Alfa Romeo lykkes godt med da de introduserte Alfa 159 ... Sportwagon, nettopp.

Sporty stil

Linjeføringen bærer preg av dette, med den stigende skulderlinjen, den dalende taklinjen og den avrundede hekken. Sett utenfra synes vi dette er vellykket; både fra siden og skrått bakfra ser bilen dynamisk ut og den har etter vår mening en subtil og godt balansert kombinasjon av klassiske Volvo-stilelementer og en ny og frisk design. Fronten på bilen er vi litt mindre begeistret for; vi synes den sentrale delen ser ut som den har glidd nedover - som om den hadde begynt en nedsmeltningsprosess. Men vi har møtt mange som liker den nye Volvo-fronten, så det er et spørsmål om smak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer