TEST: Volvo V70 D5

Nye V70 er en gjennomtenkt og fin bil. Vi har testet den med den kraftigste dieselmotoren og høyeste utstyrsnivå. Konkurransedyktig?

Publisert
Sist oppdatert

Volvo fornekter seg definitivt ikke med nye V70. Helt siden Duett på 1950-tallet har Volvo sørget for alltid å ha en praktisk nytte-utgave av sine personbiler på programmet, men med tydelig personbilpreg; altså ingen varebil men en stasjonsvogn - eller herregårdsvogn som de har foretrukket å kalle det.

En imponerende kontinuitet preger utviklingen fra Duett til Amazon, via 140- og 240-seriene til 740/760 og 940/960. Så kom 850 som etterhvert ble til V70. Og her er altså tredje generasjon V70.

Se store bilder

Denne testen følger testen av XC70 som nylig ble publisert. Disse bilene har mye til felles, deriblant de vesentligste delene av karosseriet samt motor/drivlinje. Det vil derfor bli noe repetitivt angående disse områdene, men for å unngå at det blir overdrevet er ikke alle detaljer tatt med. Vi anbefaler derfor at de som er opptatt av å få med seg alle detaljer også leser XC70-testen (Lenke nederst på siden).

Større

Forrige V70 var på en måte stasjonsvognutgaven av mellomklassebilen S60. Nykommeren på sin side er nye S80 som stasjonsvogn, altså en størrelse over. Bilen er blitt 11 cm lengre og måler nå 482 cm. Bredden er 186 cm (+6 cm) og bilen er 154 centimeter høy. Sporvidde og akselavstand har også økt og bilen er betydelig tyngre enn sin forgjenger - i gjennomsnitt hele 150 kilo. Denne bilen har samme basis som S80, som nevnt, hvilket betyr at den også er i slekt med nye Ford Mondeo, Ford S-Max og Galaxy samt med den fjernere konsernslektningen Land Rover Freelander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer