TEST: Volvo XC70 D5

Volvo XC70 befinner seg i skjæringspunktet mellom de tradisjonelle stasjonsvognene og de stadig mer populære SUVene. Nå har den høye stasjonsvognen fått en liten ansiktsløfting.

Publisert
Sist oppdatert

XC70, som kom på banen i 2000, var i tre år Volvos eneste alternativ til den som var opptatt av god fremkommelighet utenfor allfarvei. I 2003 havnet imidlertid XC70 i skyggen av en større, høyere, tøffere og mer tidsriktig bil - XC90. I motsetning til XC70 er XC90 en fullverdig SUV, og utfordrer biler som BMW X5 og Mercedes-Benz ML.

Forsiktige endringer

S60, V70 og XC70 har nå vært på markedet i drøye fire år, og det var derfor naturlig at de tre nære familiemedlemmene nå fikk en ansiktsløfting. Volvo har imidlertid valgt å gå forsiktig frem, og endringene er subtile. For XC70s vedkommende er det først og fremst den nye sølvfarvede plasten man legger merke til. Plasten omkranser det nedre luftinntaket i front og kommer til syne igjen midt på bakre støtfanger.

Sidemarkeringslys

Virkelige kjennere vil også legge merke til at oransje sidemarkeringslys har sneket seg inn under frontlyktglassene. Sistnevnte, som forøvrig, er i plast, har også blitt mer gjennomsiktige. Samtidig er de små frontlyktviskerne erstattet med spylerdyser og den ene av de tre horisontale grillspilene fjernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer