TEST: Volvos dieselbombe: V50 D5

Vi har denne gang testet Volvo V50 D5 Summum 2007-modell, noe som gjør vår gjennomgang av V50-serien ganske så komplett. 180 dieselhester, automatgir og høyt utstyrsnivå på den ene siden, 496.000 kroner ut av konto på den andre siden. Går det opp?

Publisert
Sist oppdatert

Dette er den heftigste dieselversjonen og det er særlig motoriseringen som vil oppta oss her da vi har testet V50 grundig ved flere tidligere anledninger (se lenker i konklusjonskapitelet). Vi vil dermed ikke grave oss ned i detaljene angående modellen generelt, men ta for oss det spesifikke ved denne D5-versjonen, som utseendemessig har mye av stylingen til den sportslige toppmodellen T5 utstyrt med 220-hesters bensin-turbomotor, også de doble enderørene bak.

Jevnt, godt salg

Volvo V50 fortsetter å selge bra her i landet og bekrefter fjorårets nyregistreringstendens: 1.456 eksemplarer i løpet av årets ni første måneder mot 1.468 under samme periode i fjor. Imidlertid har noe overraskende den eldre og større V70 gått forbi V50 på registreringsstatistikken.

Stasjonsvogn über alles

Som kjent er V50 stasjonsvogn-utgaven av Volvo S40 på samme måte som V70 er S60 sedans mer praktiske storebror. Med registreringstallene nevnt ovenfor i mente er det interessant å notere at sedanutgavene utgjør en ørliten del av det totale salget: 330 eksemplarer av S40 så langt i år og bare 169 av S60. Dette reflekterer de generelle tendensene i det norske nybilmarkedet på samme måte som dieselandelen; det selges nå klart mer diesel enn bensin i disse modellrekkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer