TEST: Volvos sterkeste SUV

Volvo har hatt stor suksess med sin V70 Cross Country. Nå har den fått en storebror som er høyere, lengre og sterkere, og heter XC 90.

Publisert
Sist oppdatert

Den store SUV-klassen bugner over av lekre luksusbiler som takler mer ulendt terreng enn de fleste tør utsette dem for. Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg og Volvo XC 90 er de tre sist ankomne. Disse kjemper i første omgang med BMW X5, Mercedes M-klasse og Range Rover.

Komfortmodellene

Det finnes flere biler i klassen som er bedre utstyrt for terrengtransport, men vi konsentrerer oss om de mer luksuriøse og elegante uten et digert reservehjul på bagasjeluken og som har kjøreegenskaper og komfort på god høyde med personbiler. Volvo befinner seg her helt klart i tetsjiktet, og selv om både BMW og Volkswagen er hardere og mer sportslige slår de ikke Volvoen når det gjelder komfortabel befraktning.

Identitet

Selv om XC 90 har flere likhetstrekk med sine mindre søsken, blant annet skulderen langs siden, har den fått sin helt klare identitet som gjør den spesiell i modellprogrammet. XC 90 har linjer som viser at det er gjort en skikkelig jobb i designavdelingen. Det merkes også på veien, XC 90 er en bil som tiltrekker seg mye oppmerksomhet.

Stor motor

Volvo XC 90 er den eneste bilen i klassen med turboladete bensinmotorer med pris som grenser ned mot rimelighetens grenser. Den andre modellen på markedet med turboladet bensinmotor er Porsche Cayenne Turbo, men den koster rundt det dobbelte, men er om mulig, også dobbelt så kul med sine 450 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer