TEST: VW Beetle 1.6 - Nostalgitrip i blå Boble

Beetle har god plass foran, etter manges mening et morsomt design, god komfort og en prislapp som bare er 10.000 høyere enn tilsvarende Golf. Likevel ruller det relativt få Beetle på norske skilter.

Publisert

Det er flere årsaker til VW's tilsynelatende mangel på salgssuksess med Beetle. En av grunnene er rimelig åpenbar: markedet for 3-dørs kombikupeer er forsvinnende lite og blir bare mindre og mindre både i Norge og ellers i Europa.

I tillegg har VW foreløpig bare tilbudt Beetle med 2,0-liters bensinmotor og 1,9-liters TDI (vår test av Beetle 2.0 2620">finner du her), noe som har gjort bilen relativt dyr.

Men nå er den her med 1,6-liter og en prislapp på rett over 200.000 kroner.

Fortsatt ingen bestselger

Men selv om prisen nå på langt nær er så avskrekkende, er det fortsatt mange grunner til at Beetle ikke har særlig bred apell. For det første er og blir den en 3-dørs med et baksete som er uvanlig lite egnet for plassering av mindre barn. Litt større barn vil dessuten ikke sette særlig pris på bilens høye skulder -- det er vanskelig å få sett noe ut av sidevinduet i det hele tatt.

I tillegg har bilen et spesielt utseende, morsomt å se på, men mange har kanskje problemer med å skille seg så mye ut i nabolaget?

Golf med stil

Hvis du derimot er ute etter akkurat det å skille deg ut, er Beetle et ypperlig alternativ til VW Golf som den tross alt har hentet all teknikken fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer