TEST: VW Beetle 1.6

Du kan si hva du vil om Beetle, men den er kanskje den perfekte bil for høye personer. Takhøyden er nemlig enorm og romfølelsen i Beetle er påtagelig.

Publisert
Sist oppdatert

Det skal være usagt om det er den opplagte feilmonteringen av seter og ratt som er grunnen til at Beetle ikke selger godt. Hittil i år er det nemlig kun solgt 61 bobler. Til sammenligning kan vi nevene at det er solgt nesten 3.500 Golfer. Siden boble kun leveres i tredørs versjon kan det være veldig mye av forklaringen. Markedet for tredørs kombikupeer er forsvinnende lite i forhold til de med fem dører.

Priser…

… er alltid et problem. For å kunne sammenligne en utstyrsmessig lik Beetle 1.6 med en tredørs Golf 1.6 Firstline må vi legge til litt utstyr slik at begge bilene stiller likt. Begge bilene blir forholdsvis likt utstyrt med både klimaanlegg, sentrallås, ESP, elektrisk drevne vinduer og delt baksete. Golf får da en pris på cirka 222.000 kroner og Beetle havner rundt 236.000 kroner. En Beetle blir dermed litt dyrere, men da får du også en bil som har sjarm og utstråling og som det er lett å få et litt emosjonelt forhold til.

I neste kapittel fortsetter vi med motor, som i tillegg til at den er passe sterk, også låter som en gammeldags boble. For å finne ut mer om kjøreinntrykkene fra Beetle klikker du på denne lenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer