TEST: VW Caddy Life 1.4

For de som har holdt et øye på brødbil-med-bakseter-klassen er Volkswagens nye alternativ spennende.

Publisert
Sist oppdatert

Den er til dels betydelig større enn konkurrenter som Renault Kangoo, Peugeot Partner og Citroen Berlingo. Den mest iøynefallende forskjellen er at Caddy kan leveres med en tredje seterad.

Life og ikke Touran

Caddy leveres i to utstyrsnivåer, og det er egentlig kun den dyreste med ekstrabetegnelsen Life som er interessant. Grunnversjonen er skrapet for utstyr, blant annet mangler den utstyr som skyvedør på venstre side, sidevinduer for passasjerene i andre rad, elektriske vinduer, elektrisk justerbare speil med varme og sidekollisjonsputer. Dette følger med utstyrnivået Life som også har litt triveligere tekstiler og mer elegant instrumentering, og prisforskjellen er rundt 8.000 kroner. Vil du i tillegg ha to ekstra seter koster det ytterligere 5.000 kroner.

Dette er ikke den mest oppsiktsvekkende prisforskjellen, det som fikk oss til å hoppe i stolen var at Caddy Plus justert for utstyrsforskjeller faktisk er dyrere enn den betydelig mer komfortable fleksibilen Touran.

Ikke den kampen

Kampen mot Touran er tapt allerede i utgangspunktet, det blir riktigere å se på Caddy Life i en klasse, en gren der Touran ikke stiller – 1,4-liter med 75 hestekrefter. Da øker prisforskjellen til billigste Touran med i overkant av 20.000 kroner som femseter, og som syvseter øker forskjellen med enda 5.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer