Test: VW e-Golf

Elbilen de fleste kan leve med.

SPENNING: Dersom elbilfordelene fortsatt blir gunstige nok, blir det langt flere e-Golfer å se ved ladestasjonene. Foto: RUNE M. NESHEIM
SPENNING: Dersom elbilfordelene fortsatt blir gunstige nok, blir det langt flere e-Golfer å se ved ladestasjonene. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Golf har kommet i elektrisk versjon, og er en av de få som også har et utseende som en vanlig bil. Dette er i motsetning til hva tilfellet er med Tesla S, Nissan Leaf, BMW i3 og alle de andre rare skapningene, hvor du må stå opp for valget ved hver eneste sammenkomst.

e-Golfen senker derfor terskelen for å kjøpe en elbil:

Den ser ut som en vanlig bil, betjenes som en vanlig bil og oppfører seg som en helt ordinær Golf. I tillegg er den litt bedre på mange områder.At folk har ventet på e-Golf er ingen tvil. Salget har vært eventyrlig fra første dag..

Helt vanlig

Ved første øyekast ser den helt lik ut. Kun noen små og for det meste blå design-endringer skiller bilen fra en vanlig Golf.

Det virker som om VW har bestrebet seg på å gjøre bilen så normal som overhodet mulig, i stedet for å gjøre som alle andre konkurrenter. De gjør nemlig miljøalternativene til egne bilmodeller, og i flere tilfeller egne merkevarer med suspekt utseende og sære løsninger. VW valgt heller å gjøre den nye MQB-plattformen klar for både ordinær og elektrisk drift.

Innvendig er de eneste tegnene til elektrisk drift et power-meter, den rare turtelleren og bokstaven B ved girvelgeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer