TEST: VW Golf stasjonsvogn

Det finnes få stasjonsvogner i kompaktklassen, og siste generasjon VW Golf har vært ventet av mange i dette segmentet.

Publisert
Sist oppdatert

Femte generasjon Golf stasjonsvogn har nå vært på plass hos VW-forhandlerne siden i sommer - der den dukket opp ikke langt fra fire år etter at femte generasjon Golf ble lansert.

I mellomtiden har VW konsentrert seg om de mer tidsriktige fleksi-variantene Touran og Golf Plus. En stasjonsvogn på Golf-plattform har allikevel eksistert på markedet: Skoda Octavia.

Men her er altså en ny generasjon Golf Variant - som tyskerne i VW-konsernet har kalt stasjonsvognene siden 1500/1600-modellene på 60-tallet. Hos oss blir den bare, kledelig prosaisk, kalt "stasjonsvogn". Det dreier seg egentlig om en stasjonsvognutgave av den Golf-baserte sedanen Jetta, en meksikanskprodusert modell som forøvrig er den mest solgte Volkswagen i USA. Man kjenner den igjen på fronten med sitt særegne grillparti med forkrommet innramming. I forhold til forrige generasjon Golf stasjonsvogn har nykommeren vokst med 16 centimeter og måler nå 456 centimeter i lengden. Det er 35 centimeter mer enn Golf kombi.

Tredje generasjon

Femte generasjon Golf - men bare tredje generasjon stasjonsvogn. Denne karosseritypen dukket nemlig ikke opp i VWs forhjulsdrevne kompaktfamilie før i 1993. Men her er altså omsider avløseren til Golf/Bora stasjonsvogn etter et par års vakuum. Dualiteten er forøvrig avskaffet - forsøket på å selge en mer eksklusiv Bora-variant viste seg å bli en flopp og det blir altså ingen Golf-stasjonsvogn parallelt med en Jetta-stasjonsvogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer