TEST: VW Polo 1.6 TDI

Dette er ikke spennende, men likefullt er nye Polo en av våre favoritter.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vil gjenta til det kjedsommelige at bilene i "småbilklassen" ikke egentlig er små lenger. (Det finnes en klasse under - der finner man mini-bilene og de utpregede bybiler som Toyota Aygo, Kia Picanto, Fiat 500... ) De fleste nykommere i dette segmentet kan brukes som kompakt turbil og av familier, også på lengre turer såfremt man ikke velger de motorsvakeste variantene.

Mange om beinet

Det finnes i dag mange gode biler som passer til beskrivelsen; fra Skoda Fabia til Peugeot 207, Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio og Toyota Yaris - sistnevnte også interessant tross sine mindre ytre dimensjoner. Nylig lanserte Citroën en helt ny og kraftig forbedret C3, som også glir inn som en av de sterke konkurrentene i dette segmentet og Hyundai i20 er også konkurransedyktig. Så det er nok å velge mellom.

Erstatter gammel bil

Imidlertid har VW Polo historisk vært en referanse i klassen selv om forrige generasjon hadde levd lenge (hele åtte år), hvilte på sine laurbær og var en temmelig falmet stjerne på slutten av sin karrière tross en ganske omfattende ansiktsløftning i 2005. Vi var derfor spente på nykommeren da den ble lansert i sommer og førsteinntrykket var, ikke overraskende, meget godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer